O nama

Akvarel je a cappella sastav čiji je zvuk zanimljiv i poseban. Izvodi popularnu glazbu višeglasno, bez instrumentalne pratnje, uz vokalni beatbox i vokalnu imitaciju bas gitare. Višeglasje koje godi uhu i duši, pjesme svima drage i poznate uz ritam za koji ne možete vjerovati da izlazi iz ljudskoga vokalnog aparata. 

Trenutno Akvarel čini osam pjevača: Ozana Tomić (sopran), Nera Mamić (sopran) Ivana Marinić (alt), Marina Hlupić (alt), Dora Vestić (alt), Davor Solanović (tenor), Alan Marinić (bas), i Vanja Hrvoje Dražić (beatbox).

Za Akvarelov dobar zvuk zaslužna je umjetnička voditeljica Ozana Tomić, a važan im je član i njihov tonski majstor Tomislav Jambrešić kao i aranžer Krešimir Pajtler.

Nakon brojnih nastupa u Osijeku i Hrvatskoj te višestrukog sudjelovanja na natjecanju malih vokalnih sastava Vocal Marathon u Rijeci, Akvarel započinje suradnju s Oljom Dešićem, u čijoj produkciji snima album Vokal patrioti. Album sadrži a cappella obrade hitova iz regije iz osamdesetih godina te izlazi krajem veljače 2013. u izdanju Aquarius Recordsa/Maratona. Singlovi s albuma Glupi hit, Prolaze sjene, Kroz stari haustor i Negdje oko ’82. imaju i svoje video izdanje, a recenzije ocjenjuju album s visokim ocjenama i kao uspješnicu među vokalnim obradama.

Na međunarodnom natjecanju zborova i ansambala Chorus Inside Croatia u Rovinju 2014. godine Akvarel osvaja zlato u kategoriji gospel-pop-modernog izričaja, a 2015. osvaja i brončanu diplomu u pop kategoriji na prestižnom međunarodnom natjecanju malih a cappella sastava Vokal.Total u Grazu.
Akvarel je također i dio Strategije kulturnog razvitka Grada Osijeka 2014. do 2020.

Do sada je izdao tri autorska singla “Za tebe”, “Ljubav” i “Ti i ja”, a teži daljnjem autorskom radu, kao i suradnji sa vokalnim sastavima u Hrvatskoj i inozemstvu, i u budućnosti.

Ostvario je brojne suradnje i gostovanja, a neki od važnijih su Aurea Fest Požega 2016. i 2017.,RetrOpatijski festival 2015. i 2016., Etnofest Neum 2017., 64. Zagrebački festival 2017., koncert Beatles Revival Orchestra “Sretan rođendan naredniče Peper” u Lisinskom i Nene Belana i Fiumensa u Domu sportova 2017. i Šalati 2018.

Članovi su Akvarela dokaz da je različitost bogatstvo te da ljudi različitih zanimanja i različitih karaktera mogu biti dio iste rijeke, šarene rijeke Akvarelovih boja.

Akvarel je ujedno i pjesma od života – demokracija na djelu, iskrenost i životne vrijednosti u prvom planu, a glazba lijek i pokretač.