Akvarel održao uspješan kocert u domu HV-a

Objavio Akvarel dana 14.06.2013 Blog | | Nema komentara

Akvarel je održao više nego uspješan koncert 9. lipnja 2013. u Domu HV-a. Puna dvorana, publika od 5 do 85 godina, svi razdragani, raspoloženi i zadovoljni… Još jednom hvala svima koji su nam pomogli u ostvarenju ovog koncerta!

Podijelili smo po četiri poklon-ulaznice svim osnovnim školama iz Osijeka, jer smo učenicima, njihovim nastavnicima i roditeljima željeli omogućiti sat i pol zabave primjerene za sve uzraste, a ujedno i edukativne. Naša Ozana je puno toga ispričala o ljudskom glasu i pjevanju i uspješno je muštrala publiku kao što muštra i nas na probama. Ustanite, dišite, valja, ne valja…

Drago nam je bilo vidjeti osnovnoškolce u publici. Na mladima svijet ostaje, a s obzirom na to da se u Osijeku zborsko pjevanje njeguje u brojnim školskim, profesionalnim i amaterskim zborovima i sastavima, bilo bi lijepo da se što više mladih odluči pjevati u zboru i da upravo to bude jedna od stvari po kojemu će naš grad biti prepoznatljiv.

Čini se da pjevanje u zboru nije samo dobro za okolinu koja vas sluša. Ono je, kako piše The Daily Telegraph, izvrstan način vježbanja. Ono je aerobni trening koji podiže razinu kisika u krvi bez popratne vrućine i znojenja. Kada pjevate, izgledate dobro – pjevanje popravlja držanje tijela i tonira mišiće trbuha. Pjevanje smanjuje razinu stresa i regulira tlak. Teško je u isto vrijeme pjevati i biti zabrinut.

Pjevanje je dobro za vaše zdravlje. Moglo bi se svidjeti i vašim susjedima i bližnjima. Pjevajte pod tušem, uz Akvarelove video zapise na youtube.com, dok kuhate, vozite bicikl, spremate… Ako vam se sviđa kako zvučite, pridružite se nekom od brojnih osječkih kvalitetnih zborova… Ili osnujte mali a cappella sastav…