Akvarel osvojio broncu na međunarodnom a cappella natjecanju Vokal.Total u Grazu

Objavio Akvarel dana 8.08.2015 Blog | | Nema komentara

Na međunarodnom natjecanju malih a cappella sastava Vokal.Total 2015. u Grazu (od 20. do 24. srpnja) osječki vokalni sastav Akvarel osvojio je brončanu diplomu u pop-kategoriji.
Vokal.total jedno je od najprestižnijih svjetskih natjecanja, a ove je godine okupio sudionike iz Slovenije, Njemačke, Koreje, Italije, Austrije, Latvije, Švicarske, Finske i Češke. Akvarel je u toj bogatoj konkurenciji bio jedini predstavnik iz Hrvatske. Stručni je sud bio sastavljen od vrhunskih vokalnih stručnjaka, a Akvarel je imao čast biti dijelom vokalne radionice pod vodstvom Lauren Kinhan (SAD), članice renomiranog sastava New York Voices.
Vokal.Total natjecanje odvija se u nekoliko kategorija: jazz, comedy, pop, klasična kategorija i beatbox u prekrasnom ambijentu dvorane Dom im Berg u samom srcu Graza, podno Schlossberga. Uz vrhunske glazbenike koji nastupaju na samoj pozornici važno je istaknuti i vrlo profesionalnu i izvrsnu produkciju cijeloga događaja. Akvarel se ove godine natjecao u pop-kategoriji, rame uz rame s velikim i iskusnim imenima a cappella scene. Zlatnu diplomu i prvo mjesto u pop-kategoriji osvojio je korejski sastav Zenith, dok je osječkom Akvarelu pripala jedna od dodijeljenih brončanih diploma. I prije samoga natjecanja, na koje su se prijavili brojni sastavi, održan je preliminarni odabir onih koji će pristupiti natjecanju, zbog čega je uspjeh Akvarela još i veći.
Akvarel se predstavio trima stranim i dvjema domaćim skladbama, od kojih je jedna autorski rad njihova člana Davora Solanovića u aranžmanu također Akvarelovog Krešimira Pajtlera i Olje Dešića. Ovo je natjecanje bilo i svojevrsna premijera novoga člana Akvarela, mladoga beatboxera Tonija Varge.
“Bila nam je čast nastupati među sastavima ovog kalibra, a najfascinantnija od svega bila je činjenica da cijela organizacija u isto vrijeme odiše profesionalošću i potpunom opuštenošću. Graz nas je oduševio i, srećom, osim puno posla, imali smo i vremena za opuštanje. A u dobrome društvu ni posao ni zabava ne padaju teško”, rekla je Marina Hlupić, tajnica Akvarela.
Ozana Tomić, umjetnička voditeljica Akvarela, istaknula je kako su i Grad Osijek i Osječko-baranjska županija podržali odlazak Akvarela u Graz putem programa javnih potreba u kulturi. “Sve što smo u Grazu vidjeli i čuli bit će dodatna motivacija za usavršavanje i promicanje osječke a cappella scene”, dodala je Tomić.