Akvarel ponovno u studiju

Objavio Akvarel dana 30.06.2015 Blog | | Nema komentara

Nakon što je prije malo više od godinu dana objavio svoj prvi studijski album „Vokal patrioti“ (Aquarius Records/ Maraton), vokalni sastav Akvarel iz Osijeka ponovno je u studiju. Odličan, prokušan recept nije trebalo mijenjati pa su i na novom materijalu ‘akvarelovci’ udružili snage s glazbenim producentom, izuzetnim glazbenikom i aranžerom Oljom Dešićem.
Snimanje dviju novih pjesama odvijalo se u Požegi, u Hard Work studiju Zvjezdana Zvekija Marjanovića, Ante Akrapa te Damjana Pirovića, a nastavak se očekuje na jesen.
I dok se na Akvarelovom prvom albumu “Vokal patrioti” nalaze a cappella obrade hitova iz vremena novoga vala osamdesetih godina prošloga stoljeća (Đavoli, Film, Bijelo dugme, Idoli, Denis&Denis, Haustor…), na novome će se albumu naći i autorske pjesme Olje Dešića, Davora Solanovića (Akvarel) te Kornelija Kovača, a u rad na tekstovima i glazbi uključili su se i ostali članovi Akvarela. Kreativnost ‘akvarelovaca’ doći će ovaj puta do izražaja ne samo u pjevačkom smislu, a novina je što aranžmane uz Dešića potpisuje i Krešimir Pajtler (Akvarel).
Do izdavanja novih singlova, spotova te albuma, Akvarel će publika već tijekom srpnja moći poslušati na terasi Hotela Osijek (3. srpnja), na proslavi Dana gradske četvrti Novi grad Osijek ispred robne kuće na Sjenjaku (4. srpnja) i 17. srpnja u Donjem Miholjcu, na Backyard Art Festivalu.
Koncem srpnja Akvarel, kao jedini hrvatski predstavnik odlazi na Vokal.Total, prestižno međunarodno a cappella natjecanje u Grazu.