Opatijo bajna!

Objavio Akvarel dana 25.11.2015 Blog | | Nema komentara

Početkom studenog Akvarel je nastupio na RetrOpatijskom festivalu, novonastalom događanju čija je inspiracija bogata ostavština poznatoga Opatijskog festivala, a koji je vrijednu glazbenu ostavštinu Ive Robića i Opatijskog festivala predstavio u novom ruhu, uz pomoć najvećih imena domaće i regionalne scene. Prva večer RetrOpatijskog festivala bila je posvećena pjesmama Ive Robića, a druga različitim pjesmama s festivala od kraja pedesetih pa do sredine osamdesetih godina prošlog stoljeća, uz nove, osvježene aranžmane i pratnju Jazz orkestra HRT-a.
Manuella Brečko i Akvarel otvorili su drugu večer festivala s izvedbom pjesme ‘Vozi me vlak v daljave’ koju je premijerno na Opatijskom festivalu izvela Beti Jurković, a kasnije 1986. obradio slovenski bend Videosex.
U nastavku programa izvedeni su svevremenski hitovi s Opatije, a među izvođačima bilo je onih koji su i sami nekada pjevali na Opatiji (Gabi Novak, Fosili, Zorica Kondža, Tereza Kesovija) kao i njihovih kolega koji su to vrijeme mogli upoznati tek putem televizijskih snimki (Goran Karan, Maja Posavec, Pero Galić, Neno Belan & Fiumens, Aleksandra Kovač, Nina Kraljić, Teška industrija). Dojmu i užitku s kojim su Akvarelovci sudjelovali
u ovom predivnom događaju pridonijela je i činjenica da su poslužili i kao prateći vokali Fosilima i Gabi Novak pri izvedbi hitova ‘Najdraže moje’ i ‘Nada’. Što reći osim poželjeti RetrOpatijskom festivalu lijepu i dugu budućnost. Bio je užitak biti dio njega!